Najčastejšie otázky o vonných voskoch

Tomáš Lukáč/4. februára 2024/Bytové vôňe

Ako použiť vonný vosk

Ešte nepoznáte vonné vosky? Je čas to zmeniť! Voňavé vosky predstavujú praktický variant vonných sviečok. Vkladajú sa na hornú časť aromalampy, kde sa po zapálení čajovej sviečky pomaly roztápajú a rovnomerne tak vysielajú do ovzdušia lákavú vôňu.

Zvyknem do aromalampy kvapkať olej. Aký je rozdiel je medzi olejom a vonným voskom?

Rozdielom medzi vonným voskom v sviečke a tým, ktorý je určený do aromalampy, je to, že sa tento sa vosk neodparuje. Do ovzdušia sa dostávajú len vonné esencie a oleje, čo je v porovnaní s bežným využitím aromalampy veľká výhoda – nie je potrebné neustále dolievanie vody do vrchnej časti aromalampy. Zatiaľ čo počas štyroch hodín (berieme do úvahy priemernú dobu horenia čajovej sviečky) musíte doliať vodu približne 3 až 6 krát, v tomto prípade máte o starosť menej a predchádzate tak nebezpečenstvu, ktoré po odparení vody môže vzniknúť.

1.Vložte vonný vosk do aromalampy

2. Zapáľte čajovú sviečku

2. Zapáľte čajovú sviečku

3. Vosk sa roztopý a éterické oleje rozvoniavajú po byte

3. Vosk sa roztopý a éterické oleje rozvoniavajú po byte

Voňavý vosk ľahko vyberiete a nahradíte novým

4. Voňavý vosk ľahko vyberiete a nahradíte novým

Ako dlho trvá, kým sa vonný vosk spotrebuje?

Tým, že sa vonné vosky neodparujú, ich môžete využívať tak často a opakovane, ako uznáte za vhodné. Jednoducho vám nikam neutečú, po desiatich hodinách horenia však intenzita esenciálnych vôní začína pomaly klesať. Vosk vo vonnej lampe odporúčame vymeniť po 15 hodinách horenia.

...

Ako odstrániť vosk z aromalampy

Je nutné počkať, kým sa vosk ochladí a stuhne. V žiadnom prípade neodporúčame vylievať vosk v tekutej forme, mohlo by dôjsť k popáleninám. Po stuhnutí vosk z vrchnej časti aromalampy vyberiete nasledovne:

Malým a ostrým predmetom (my používame kozmetickú pinzetu) jemne zájdite pod okraj stuhnutého vosku, čím sa medzi voskom a aromalampou vytvorí vzduchová bublina a celý vosk sa tak od povrchu aromalampy rýchlo a ľahko oddelí. V prípade ideálnych povrchov vosku a aromalampy je možné tento proces vykonať aj bez pomôcky – na vosk je potrebné jemne zatlačiť, vďaka čomu sa z nádobky na vrchnej časti aromalampy „vyšmykne“.

Čo urobiť s takýmto voskom?

I keď je vosk vybratý z aromalampy a spotrebiteľ ho vníma ako použitý, stále si zachováva zvyšky esenciálnych vôní a olejov. Vďaka tomu je možné použiť ho napríklad ako náhradu voňavého vrecúška do skrine. Vonný vosk zabaľte do servítky, prípadne textilného vrecka a jednoducho vložte do skrine medzi oblečenie.

...

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies